Velkommen til DT / Danseteater

Arbejde med metoder og træningsformer fra dans, teater og performance i København

Akademiets kursus DT/DANSETEATER er for dig, der vil styrke dine kreative kompetencer og lære at orientere dig i og arbejde indenfor et moderne og komplekst scenekunstlandskab.

Vil du styrke dine kreative kompetencer og lære at orientere dig i og arbejde indenfor et moderne og komplekst scenekunstlandskab? Kan du arbejde selvstændigt og engageret?

Så er DT/Danseteater det rette sted for dig!

På DT/Danseteater lægger vi vægt på at udfordre konventionerne for, hvad scenekunsten er og skal være. Derfor mener vi det er nødvendigt, at vi samtidigt hylder og arbejder med de klassiske elementer fra dansen, teatret og performancekunsten.

Det betyder, at der på DT/Danseteater arbejder med en vekselvirkning mellem traditionel faglighed og det undersøgende og eksperimenterende. Akademiet er kendt for et stærkt studiemiljø, hvor vi udvikler os i fællesskab samtidig med at vi forfølger egne kunstneriske visioner.

Undervisningen foregår mandag til fredag kl. 9.00 - 15.00  på Akademiet på Nørrebro.  

Lærerne

Vi er et lærerteam, der til dagligt selv arbejder i det professionelle scenekunstmiljø i Danmark som skabende og udøvende kunstnere, undervisere og konsulenter. Mads Hammer og Poul Helmer Laursen er hovedlærere på kurset.

Ud over hovedlærerne vil du møde en række gæstelærere indenfor dans, teater og performance:

Anja Behrens, Esther Wrobel, Dorte Bjerre, Thomas Bentin, Tilde Elme Nielsen, Maria Kjærgaard Sunesen, Julie Rasmussen, Nastja Arcel m.fl.

 

Kort om Akademiet

DT / DANSETEATER er en del af Akademiet for Musik, Dans og Teater.

Københavns Akademi for Musik, Dans og Teater er en daghøjskole for seriøse unge talenter der ønsker at styrke deres talent. Vi holder til i vores eget hus på Nørrebro i København. Et forløb på Akademiet er et møde med erfarende og professionelle undervisere med dybe rødder i teater, danse og musikermiljøet. Og ikke mindst et møde med andre ambitiøse medstuderende.

Hvert år bliver mange elever fra Akademiet optaget på danske og udenlandske videregående danse- og teaterskoler samt musikkonservatorier. Desuden indgår Akademiets elever på mange måder som iværksættere i Københavns kulturelle vækstlag. De arrangerer musik og teaterfestivaler, udstillinger, laver teatergrupper og små virksomheder, spiller koncerter m.m.

Optagelse