MUSIK+

Optagelse …

Sangskrivning & musikproduktion

Elevprofiler

MUSIK+ tilbyder nogle helt unikke rammer for samarbejde - et inspirerende miljø, hvor den musikalske udveksling og sparring  eleverne imellem er drivkraften. Vi har stor fokus på at opbygge et trygt rum, hvor der plads til at eksperimentere og fejle.

Vi søger elever, der er seriøse sangskrivere og/eller musikproducere.

Elever der vil udfordres, og flytte grænser. Elever der vil samarbejde og er i stand til at arbejde selvstændigt.

Vi søger elever, der er åbne og villige til at lade sig inspirere af alle tænkelige musikalske genrer og udtryksformer - og indstillet på at fokusere på de muligheder, der er tilstede; i dem selv, i andre og i undervisningen.

 

Benedicte Pierleoni-Nielsen

Akademiet er først og fremmest den bedste skole jeg nogensinde har gået på. Jeg er i gang med mit 3. og sidste semester nu, fordi jeg simpelthen ikke har kunnet slippe stedet.

Udover at det er et sted hvor man lærer en hel masse, er det også et frirum hvor man er omgivet af rigtig gode mennesker, der alle vil hinanden rigtig godt.

Dette betyder også at arbejdsforholdende er rigtig fornuftige og inspirerende.Ikke nok med at alt det udstyr vi har til rådighed er for vildt, så er der en fantastisk fællesskabsstemning og en ide om, at vi hjælper hinanden både menneskeligt og med teknikken, også på kryds og tværs af linjerne. Akademiet har ikke bare givet mig rigtig god viden om musik, som jeg jo 'studerer', men også erfaringer rent socialt, som jeg også vil få gavn af i mange andre sammenhænge. Akademiet har for mig.....

Akademiet har for mig været med til at udvikle mig som menneske, og vil i det lange løb nok helt sikkert have været en mere givende skole end nogen “rigtig” videregående uddannelse vil være.

Benedicte Pierleoni-Nielsen

19 år, 3. semester på Akademiets Musik+

Udøvende kunstner som trommeslager i Baby In Vain og sangskriver i eget solo-projekt

Maria Bay Bechmann

Jeg har gået på musikplus i to semestre, og det er jeg simpelthen så taknemmelig for!

Det har i høj grad været grundlæggende for udviklingen af min sangskrivning, og jeg har lært meget mere end jeg på nuværende tidspunkt selv kan gøre rede for.

Den projektbaserede undervisning tager i høj grad udgangspunkt i mottoet "learning by doing". Denne arbejdsform spiller rigtig godt sammen med det kreative arbejde det er at skrive sange, og det har givet mig et godt fundament for især mine tekniske skills i forhold til at producere. Musikplus er en legeplads, der indeholder alt hvad man som sangskriver kunne drømme om; rammerne til at skabe musik er ganske enkelt i top. Derudover lægges der op til, at man slipper sit perfektionistiske jeg og i stedet tager den eksperimenterende ja-sigende hat på - en mentalitet jeg har erfaret er utrolig vigtig for at kunne udvikle sig musikalsk såvel som menneskeligt.

Dertil kommer det sociale. Aldrig har jeg gået i klasse med så mange dejlige mennesker med et sammenhold af en sådan karakter. At være i et miljø med andre sangskrivere er simpelthen guld værd - dels fordi det er rart at kunne sparre med hinanden og dele erfaringer, og dels fordi det er så super inspirerende at være vidne til ny musik, der dukker op ud af det blå overalt omkring en.
Musikplus var for mig et springbræt til at søge på konservatoriet, og til sommer skal jeg starte på sangskrivning på Det Rytmiske Musikkonservatorium.

 

  

Michael Jin

I virkeligheden er det en absurd svær opgave på ganske få linjer at opsummere, hvad MUSIK+ er og hvad jeg har fået ud af gå der.

For selv om kursusbeskrivelsen ganske rigtigt fortæller, at du vil komme til at lære om sangskrivning, produktion og musikformidling, så er det blot en lille del af, hvad hele MUSIK+ oplevelsen rummer.

MUSIK+ er et herligt, overrumplende, kreativt, grænsesøgende, udfordrende, sjovt, lærerigt og inspirerende musikalsk eksperimentarium, hvor alt er tilladt, hvad enten du er til tunge distortede guitarer, fine klaverballader eller eksperimentel elektronika udført på et strømførende sømbræt.Men forvent uanset din genre at blive udfordret....

Det obligatoriske gruppearbejde vil ikke alene forbedre dine samarbejdsevner, men vil også udfordre din måde at gøre tingene på, udfordre din opfattelse af, hvad god musik er og presse dig til at afsøge dine egne musikalske grænser.

Sådan skete det i hvert fald for mig. Efter i mange år at have rodet med musik selv var mødet med andre, og helt anderledes, musikere en overrumplende og inspirerende oplevelse der tvang mig til at forlade mine indgroede vaner, revurdere mig selv som musiker og udvikle mig musikalsk.

I virkeligheden var det dét spark jeg havde brug for, for at komme videre med musikken.

På MUSIK+ genfandt jeg inspirationen og fandt også endelig frem til en lyd, et udtryk og en retning for min musik. Alt dette blev i sidste ende til en demo CD som blev grundlaget for mit debutalbum der nu er udgivet af Warner Music Denmark.

Og så mødte jeg en masse dejlige mennesker som den dag i dag er mine gode venner og musikalske sparringspartnere.

www.michaeljin.dk   

  

Rebekka Thornbech

Min tid på Akademiet har stort set betydet alt for mig og det jeg laver i dag.

Da jeg startede på linjen Musik+ var intentionen egentlig bare, at jeg skulle have afløb for al det musik der gik og hobede sig op i mig, for så derefter at kunne vende tilbage til min universitetsuddannelse

Efter tre uger på skolen vidste jeg at jeg blev nødt til blive ved med at lave musik - det gjorde mig simpelthen til et mere lykkeligt menneske. De udfordringer og mennesker jeg mødte mens jeg gik på skolen er blevet hos mig - de andre elever er stadig en stor og vigtig del af både mit private liv og mit professionelle musikliv, det er dem jeg sparrer med, skriver med og spiller med.

De opgaver jeg fik stillet og de udfordringer jeg mødte i forbindelse med sangskrivning har dannet grundlag for min debutplade 'So Be It' og jeg bruger stadig alle de værktøj jeg har fået på Musik+ i min sangskrivning.
Jeg lærte at arbejde, ikke for målet, men for processen - det at skrive, udvikle mig og blive en dygtigere musiker. I dag er jeg signet hos Labrador Music og Warner/Chappell Music både som artist og sangskriver - Det var ikke sket uden min tid på Akademiet.