MUSIK+

Optagelse …

Sangskrivning & musikproduktion

Lærerne

Den daglige undervisning på MUSIK+ varetages og planlægges af Albert Raft, der er grundlæggeren af kurset. Albert har lang erfaring i at undervise i bl.a. komposition, sangskrivning, teori/hørelære, procesarbejde, LOGIC pro X og i at facilitere fremlæggelser, kritisk lytning, evaluering m.m.

En lang række af gæstelærere kommer forbi i løbet af et semester og med udgangspunkt i eget arbejde, designer de inspirerende oplæg til projektopgaver.

Undervisere der er/har været tilknyttet MUSIK+
Anders Filipsen, Anders Mathiasen, Birk Storm, Casper Henning Hansen, Cæcilie Trier,
Emil de Waal, Henriette Sennenvaldt, Henrik Balling, Henrik Sundh, Ingeborg Okkels,
Jacob Bellens, JOMI Massage, Kirstine Stubbe Teglbjærg, Kristoffer Munck,
Lasse Aagaard, Lone Hørslev, Mads Mouritz, Marie Fisker, Matias Wolf, Michael Møller,
Michael Rexen, Nana Jacobi, Nikolaj Vinten, Ocean Cassander, Peter Adolphsen,
Sidse Gry Jeppesen, Spejderrobot Mikael Elkjær, Susi Hyldgaard, Søren Henner,
Terkel Atsushi Røjle, Tobias Trier, Åsmund Boye Copyflex Kverneland, Rasmus Rhode,
Henrik Balling, Bjarke Porsmose

Nedenfor kan du læse mere om nogle af de gæstelærere, der er tilknyttet MUSIK+ og deres oplevelse af at undervise her.

Da mange elever vælger at studere 2 eller 3 halvår på MUSIK+ vil sammensætningen af gæstelærere variere fra semester til semester.

 

Albert Raft


Albert Raft (f. 1976) Ansat på Akademiet siden januar 2003.
Har siden 2009 tilrettelagt og udviklet undervisningen på MUSIK+
Diplomuddannet saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium 2004.
Multiinstrumentalist og komponist.
Spiller/ har skrevet musik til/udgivet med bl.a. The Liberty Balance, Tue West, Babulja, Emil de Waal + Elguitar og Saxofon mfl.
Underviser også på Rytmisk Musikkonservatorium

 

 

Gæstelærere

Anders Mathiasen

Anders Mathiasen

Sangskriver, sanger, tekstforfatter, guitarist, lydkunstner

Spiller i Vessel og Murder og laver diverse solo- og tværgående projekter i eget navn.

Jeg har stået for en række forløb på Musik+, der har drejet sig om kreative processer, arbejdsmetoder, motivation, erfaringsudveksling, lydkunst og yoga. 

Jeg holder meget af at undervise på Musik+, fordi det er et meget åbent og receptivt forum, med velfungerende fysiske rammer, og en fælles ånd, der kan rumme snart sagt en hvilken som helst tilgang til skabelse af musik. Elevernes engagement, nysgerrighed og respekt for hinanden er i mine øjne ret enestående.

Bandcamp: https://musicbyvessel.bandcamp.com/

 

Henriette Sennenvaldt

Henriette Sennenvaldt, tekstforfatter

Marie Fisker

Marie Fisker er diplomuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2003. Komponerer, underviser, skriver, turnerer, performer som solo artist og bl.a i samarbejde med Anders Trentemøller og Kira Skov (The Cabin Project).    

Jeg har haft fornøjelsen af at undervise på Musik+ af to omgange. Som udgangspunkt har vi arbejdet med tekster ud fra cut-up metoder. Det kom der begge gange spændende og stærke sange ud af. For mig har det været imponerende at opleve hvordan eleverne er gået til opgaven med stor entusiasme og vovemod. Der må siges at være en utrolig tillid eleverne imellem, som gør det muligt at udnytte de originale facetter hver enkelt elev byder ind med og at supplere hinanden i arbejdsgrupper. Et yderst velfungerende komponist laboratorie og alle ønskværdige faciliteter er tilstede. Der bliver arbejdet på et højt niveau
 

Michael Møller

Michael Møller har været aktiv på den danske musikscene siden 2002. Hans CV tæller bl.a. fem Ugens Uundgåelige på P3, fem førsteplader på Det Elektriske Barometer, en Danish Music Award, to Kritikerprisen Steppeulven, et utal af gode anmeldelser og turne i store dele af verden, heriblandt tre optrædener på Roskilde Festival. Fra 2002 til 2009 udgav en 4 plader og en stribe EP’er med bandet Moi Caprice. Hans første soloplade udkom i 2007 og blev efterfulgt af det store digitale månedsværk A Month of Unrequited Love, hvor 31 sange blev udgivet dagligt i løbet maj 2011. Dette blev også den første crowdfundede danske udgivelse, da den udkom som dobbelt-CD og trippelvinyl.

 

Han har siden 2013 udgivet en række EP’er og plader med popbandet The Mountains, med flere radiohits til følge. Nummeret ”The Valleys” indgik derudover på soundtracket til det prestigiøse fodboldspil FIFA15.

Han har desuden flere gange været i Vietnam, hvor han har komponeret og spillet med en række etablerede vietnamesiske komponister og instrumentalister og indgår i det multikulturelle musikkollektiv Kidmo Laran, som inkluderer mellemøstlig instrumentering i et mere alternativt vestligt popunivers.

Derudover har Møller fungeret som fast vejleder og underviser på Rytmisk Musikkonservatorium siden 2012, samt undervist på flere højskoler og musikstævner, bl.a. for Bandakademiet.

Om Musik+:

Jeg har været gæstelærer hos Musik+ flere gange, og er altid fascineret af både arbejdsmoralen og niveauet blandt de studerende. Der er en ekstrem åbenhed og vilje til at kaste sig over opgaver, ligegyldigt hvad de får smidt i hovedet. Og så er de studerende sindsygt gode til at arbejde sammen, hvilket er en kæmpe fordel indenfor musik – men absolut ikke altid noget givent. Det er bare grundlæggende en ekstrem seriøs sangskriverlinje, hvorfor det altid er inspirerende at være på besøg.

 

Tobias Trier

Uddannet Almen Musiklærer på Det kgl. Danske Musikkonservatorium 1996.

Har  undervist i sangskrivning på Rytmisk musikkonservatorium og Jysk musikkonservatorium, Den Rytmiske højskole i Vig, den rytmiske efterskole i Baaring, Musik+ og på Copenhagen Songwriter Acadamy.

 

foto: Tobias Fonsmark

Udgivelser med egen tekst og musik:, Bag de blå persienner (EMI 2000), Sandheden om Britina Castello (EMI 2001), Pigen som Kalder (EMI 2004), Grønne hjerter (A:larm music 2006), Krydsklip (A:larm music 2008), Elektrisk regn (Target april 2012). Har desuden lavet børnebogen Min zebra stak af (Politikens forlag 2008)...

Har optrådt som sanger og musiker sammen med Niels Hausgård i tv-programmet Stereotest, DR-tv 2001, Sigurd Barret i Jazzhouse og DR-tv, København 2001, Steffen Brandt, Tina Dickow, Allan Olsen, Marie Frank og Alberte Winding i arrangementet ”Uden for sæsonen”, Muzikhuset, Rønne, Bornholm 2002.
Har spillet duokoncerter med: Søs Fenger, Julie Maria, Anne Dorthe Michelsen, Martin Brygmann, Hannah Schneider, Claus Hempler, Rasmus Nøhr og Tue west, Sys Bjerre og  Mc Einar.

Har skrevet musik og sange til “Hr. Bohm Og Silden” (Teatret Kaleidoskop 2002), “Den Gyldne Maritime” i samarbejde med forfatteren Jens Blendstrup (Kanonhallen 2002), “En Skærsommernats Drøm” (Folketeatret 2004), dokumentarfilmen “Hjemløs” (DR1 2004), dokumentarfilmen “Grænseløs kærlighed” (DR1 2005) og biograffilmen “Grønne Hjerter” 2006. Stumfilmen “Safety last” af Harold Loyd som blev opført i Filmhuset, københavn 2008. Sange og musik til bodega-musicallen “Lad mig dø i faldet fra en barstol” som spillede for fulde huse i tre uger på Teater Momentum, Odense, 2010. Har skrevet sange og optrådt med Kenneth Thordal, Carsten Lykke og Oliver Zahle i gruppen Herredømmet. Har skrevet sange og optrådt med Kaspar Parby Vig og Per Worm i gruppen Dyst.